اولین لپ‌تاپ دنیا با صفحه نمایش microLED شفاف
7 اسفند 1402, 12:51 نویسنده: Sina نظر: 0 بازدید: 50 پسند: 0

معمولاً با دستگاهی مواجه نمی شوید که به نظر می رسد مستقیماً از یک مجموعه فیلم بیرون آمده است. اما Project Crystal Lenovo که ظاهراً اولین لپ‌تاپ جهان با صفحه‌نمایش microLED شفاف است، نمونه‌ای از زندگی علمی تخیلی است.

 

در حال حاضر هیچ برنامه ای برای تبدیل Project Crystal به یک محصول خرده فروشی وجود ندارد. در عوض، آخرین دستگاه مفهومی لنوو توسط بخش ThinkPad برای بررسی پتانسیل پنل‌های شفاف microLED و ادغام هوش مصنوعی راه اندازی شد. واضح ترین مورد استفاده، اشتراک گذاری اطلاعات در جایی مانند مطب پزشک یا میز هتل است. به جای نیاز به چرخاندن صفحه نمایش، می توانید به سادگی نمایشگر را از طریق نرم افزار معکوس کنید و به هر کسی در طرف مقابل اجازه دهید تا آن را ببیند و در عین حال توضیحی عمیق دریافت کند.

هنگامی که لنوو با دوربین تعبیه شده در پشت سیستم ترکیب می شود، می گوید ممکن است برنامه های کاربردی واقعیت افزوده وجود داشته باشد. یک مثال می تواند استفاده از دوربین برای شناسایی یک شی، مشابه لنز گوگل باشد. و با صفحه نمایش شفاف آن، می توان با قرار دادن یک نمودار یا شماتیک در بالای شی برای مواردی مانند عیب یابی یا تعمیر، این ایده را یک قدم جلوتر برد.

اما بهترین چیز در مورد Project Crystal این است که Lenovo اصلاً زحمت ساخت آن را به خود اختصاص داده است. در حال حاضر، حتی نمایشگرهای استاندارد microLED با پنل‌هایی که معمولاً برای گجت‌های پیشرفته مانند The Wall سامسونگ یا Apple's Vision Pro در نظر گرفته شده‌اند، بسیار گران هستند. و نسخه‌های شفاف تنها به‌عنوان مفاهیمی مانند تلویزیون شفاف microLED دیده می‌شوند که سامسونگ چند ماه پیش در CES 2024 به نمایش گذاشت.

عکس‌های حضوری از دستگاه مفهومی جدید لنوو - Project Crystal - که این شرکت ادعا می‌کند اولین لپ‌تاپ دنیا با صفحه نمایش میکرو LED شفاف است.

در شخص، اثر شفافیت گیج کننده است. وقتی صفحه نمایش آن بسته یا خاموش است، صفحه نمایش Project Crystal تقریباً شبیه یک تکه شیشه معمولی با رنگ قهوه ای خفیف به نظر می رسد. اما در یک لحظه همه چیز مانند یک کشتی جنگی روشن می شود. روشنایی اسمی تا 1000 نیت می رسد و لنوو می گوید حداکثر تا 3000 نیت می رسد که روشنایی آن را از خانواده جدید گلکسی S24 بیشتر می کند. و با وجود اینکه از چندین لایه ساخته شده است، پانل بسیار نازک است که به محو شدن خط دنیای دیجیتال و آنالوگ کمک می کند. لنوو می‌گوید که در حال بررسی اضافه کردن نوعی لایه کنتراست است، بنابراین می‌تواند با لمس یک دکمه به یک صفحه نمایش سنتی مات تبدیل شود. با این حال، برای یک صفحه نمایش نسبتا بزرگ 16 اینچی، وضوح آن فوق العاده بالا نیست، بنابراین اگر دقت کنید می توانید پیکسل های جداگانه را ببینید.

 

یکی دیگر از تغییرات طراحی این است که به جای صفحه کلید سنتی، Project Crystal یکی از جایگزین های لمسی لنوو را شبیه به نسخه های قدیمی Yoga Books دارد. متأسفانه هنوز هم از همین مشکلات رنج می برد. واضح‌ترین مثال این است که هنگام تایپ دست‌های شما حرکت می‌کنند، زیرا بازخورد لمسی وجود ندارد، که منجر به کاهش دقت می‌شود. لنوو می‌گوید که هوش مصنوعی ممکن است در آینده با یادگیری عادات تایپ کردن افراد و سپس استفاده از آن اطلاعات برای منحرف شدن دست‌های شما از ردیف اصلی این مشکل را برطرف کند. اما در حال حاضر، هنوز یک مشکل است.

بقیه لپ تاپ نیز بسیار در حال پیشرفت است. من فقط دو پورت را در کل سیستم دیدم که برای یک نوت بوک به این بزرگی یک خطای بزرگ محسوب می شود. Project Crystal همچنین بر اساس آخرین نسل CPU ساخته شده است، در حالی که اجزای دیگر مانند لولای آن به قدری ضعیف بودند که هر زمان که صفحه نمایش آن به زیر 90 درجه کج شد، تهدید بسته می شود. و بنا به دلایلی، به نظر می رسید که لپ تاپ شارژ ثابتی ایجاد می کند، زیرا گاهی اوقات افرادی را که صفحه نمایش آن را لمس می کردند، شوکه می کرد.

Project Crystal راه حلی برای جستجوی مشکل است. مشکلی که در موقعیت‌های خاص وجود دارد و ممکن است مسئله‌ای باشد که ارزش آن را دارد که جدی‌تر به آن پرداخته شود. اما مهمتر از آن، ما را به چالش می کشد تا به این موضوع فکر کنیم که با فناوری نمایشگر در حال ظهور چه چیزی امکان پذیر است و چگونه می تواند در لپ تاپ های آینده جا بیفتد.


منبع خبر: https://www.engadget.com/lenovos-project-crystal-is-the-worlds-first-laptop-with-a-transparent-microled-display-230025521.html

نام:*
ایمیل: